Η ορχήστρα καταχειροκροτήθηκε όταν τελείωσε ο εθνικός ύμνος και μια γυναίκα φώναξε “Στην Ουκρανία!”

Ορχήστρα του Κιέβου ερμήνευσε τον ουκρανικό εθνικό ύμνο την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην πρωτεύουσα. Η συμφωνική ορχήστρα Kyiv-Classic έπαιξε μπροστά σε ένα μικρό πλήθος στην κεντρική πλατεία του Κιέβου. Η ορχήστρα καταχειροκροτήθηκε όταν τελείωσε ο εθνικός ύμνος και μια γυναίκα φώναξε «Στην Ουκρανία!».

Η ορχήστρα έπαιξε επίσης ένα απόσπασμα από την «Ωδή στη χαρά» του Μπετόβεν, στην οποία βασίζεται ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την πρωτεύουσα από πολλές κατευθύνσεις, αν και οι σφοδρές μάχες στις γύρω περιοχές έχουν επιβραδύνει την πρόοδό τους. Χιλιάδες άμαχοι έχουν ενταχθεί σε τοπικές αμυντικές μονάδες για να υποστηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και πολίτες σε ορισμένες περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο συγκεντρώνονται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Το Κίεβο έχει ως επί το πλείστον γλιτώσει από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν τμήματα άλλων αστικών κέντρων, όπως το Χάρκιβ, την Μαριούπολη και το Σούμι, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν την άμυνα εν αναμονή μιας πλήρους κλίμακας επίθεσης.

Η σημερινή συναυλία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία όπου χιλιάδες Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν το 2014 για να διαδηλώσουν ενάντια στην απόφαση του τότε προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αναστείλει τις συνομιλίες με την ΕΕ και να αναζωογονήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και το 2014 ο Γιανουκόβιτς ανατράπηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr