Ουκρανία: Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Μεταξύ των Αμερικανών αξιωματούχων που βρέθηκαν στο Κίεβο ήταν ο Άνταμ Σμιθ, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο, στάθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας παρέχοντας οικονομική, στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια» αναφέρει η δήλωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας. «Θα εξακολουθήσουμε να αναζητούμε τρόπους για να υποστηρίξουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά καθώς συνεχίζουν τη γενναία αντίστασή τους», προστίθεται.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανέφερε την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον θα έστελνε άλλα τέσσερα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων στην Ουκρανία, ανεβάζοντας σε 16 τον συνολικό αριθμό των HIMARS που έχουν σταλεί μέχρι σήμερα.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε μεταφορές οπλικών συστημάτων. Ο Σμιθ φέρεται να είπε στο υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Radio Free Europe/Radio Liberty ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της ήταν έτοιμοι να παραδώσουν στην Ουκρανία περισσότερα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.

Ζελένσκι: «Η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού έδειξε ότι η Μόσχα θα βρει τρόπους για να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών που επιτεύχθηκε με τα Ηνωμένα Εθνη, την Τουρκία και την Ουκρανία.

«Αυτό δεν αποδεικνύει παρά ένα πράγμα: ό,τι και να λέει και να υπόσχεται η Ρωσία, θα βρει τρόπους για να μην το εφαρμόσει», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr