Ουκρανία: Ολοένα και περισσότερες πόλεις την ανατολική Ουκρανία καταλαμβάνεται από τις ρωσικές δυνάμεις, μιας και περιοχή νότια της πόλης Λισιτσάνκ στην περιφέρεια Λουχάνσκ «καταλήφθηκε πλήρως» από το στρατό τη Ρωσίας

Ολοένα και περισσότερες πόλεις στην ανατολική Ουκρανία καταλαμβάνεται από τις ρωσικές δυνάμεις, μιας και περιοχή νότια της πόλης Λισιτσάνκ στην περιφέρεια Λουχάνσκ «καταλήφθηκε πλήρως» από το στρατό τη Ρωσίας δήλωσε τοπικός Ουκρανός αξιωματούχος.

«Δυστυχώς, από σήμερα…ολόκληρη η περιοχή Χίρσκε είναι κατεχόμενη», δήλωσε ο επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών του Χίρσκε, ο Ολέξιι Μπαμπτσένκο, σε δήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Υπάρχουν κάποιες ασήμαντες, τοπικές μάχες που συνεχίζονται στα περίχωρα, αλλά ο εχθρός έχει μπει».

Η απώλεια του Χίρσκε και αρκετών άλλων οικισμών γύρω από αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο το Λισιτσάνκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Λουχάνσκ που ελέγχεται από τους Ουκρανούς, να αποκλειστεί από τρεις πλευρές από τις ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι είχε περικυκλώσει περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 80 ξένους μαχητές, στο Χίρσκε. Το Reuters δεν μπόρεσε να διασταυρώσει από άλλη πηγή την αναφορά αυτή.

Η Ουκρανία άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι τα στρατεύματά της αποσύρονται από τη ‘δίδυμη’ πόλη του Λισιτσάνκ, το Σεβεροντονέτσκ, θέατρο σφοδρών βομβαρδισμών και μαχών στους δρόμους για εβδομάδες, σε ένα σημαντικό πισωγύρισμα στον αγώνα της κατά των ρωσικών δυνάμεων.

“Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν από το Λισιτσάνσκ”

“Τα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν από την πόλη Λισιτσάνσκ στην πρώτη γραμμή του μετώπου, προκειμένου να αποτρέψουν την περικύκλωσή τους αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο οικισμούς στα νότια της πόλης”, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχιι Γκαϊντάι.

Το Λισιτσάνσκ και το γειτονικό Σεβεροντονέτσκ έχουν γίνει το επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης στην ανατολική περιφέρεια Ντονμπάς και η μάχη εκεί πλησιάζει μια “σφοδρή κλιμάκωση”, δήλωσε ένας Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία επιβεβαίωσε την απώλεια του Ράι-Ολεξαντρίβκα και του Λοσκουτίβκα, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το Λισιτσάνσκ, και είπε πως ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr