Ουκρανία: Βάσει δημοσιευμάτων Ρώσοι διοικητές σκοτώνουν τους τραυματισμένους στρατιώτες που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.

Από ότι φαίνεται, οι Ρώσοι δίνουν την χαριστική βολή στους στρατιώτες τους αντί να τους ανασύρουν και να τους μεταφέρουν για περίθαλψη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, ένας αντισυνταγματάρχης κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε προσωπικά πολλούς στρατιώτες που κείτονταν τραυματισμένοι.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι έρευνες στην πόλη Μπούκα έδειξαν ότι 650 πολίτες δέχτηκαν πυρά, γεγονός που αποδεικνύει -σύμφωνα με την αστυνομία- ότι εκτελέστηκαν από Ρώσους. Ωστόσο, η βαρβαρότητά τους δεν στρέφεται μόνο προς τους Ουκρανούς, καθώς οι Ρώσοι μιλούν για βάναυσες δολοφονίες των δικών τους δυνάμεων.

Τι ισχυρίζονται ρώσοι αιχμάλωτοι

Αιχμάλωτοι στρατιώτες αναφέρουν ότι ένας ρώσος διοικητής ρώτησε στρατιώτη αν μπορούσε να περπατήσει μετά από τραυματισμό και, όταν ο άνδρας απάντησε ότι δεν μπορούσε, ο αξιωματικός τον σκότωσε αμέσως. Η ανατριχιαστική μαρτυρία προέρχεται από νεαρούς στρατιώτες των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ουκρανούς.

Ένας στρατιώτης ισχυρίζεται πως οι ρώσοι διοικητές «αποτελειώνουν τους τραυματίες τους». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί, ο αιχμάλωτος Ρώσος λέει: «Έτσι απλά… ένας τραυματισμένος στρατιώτης είναι πεσμένος στο έδαφος και ο διοικητής ενός τάγματος τον πυροβολεί με το όπλο του».

Διαψεύδει ο Πέσκοφ

«Ήταν ένας νεαρός άνδρας, ήταν τραυματισμένος. Ήταν στο έδαφος. Τον ρώτησαν αν μπορούσε να περπατήσει, οπότε τον πυροβόλησαν με όπλο» προσθέτει. Ένας δεύτερος στρατιώτης δηλώνει στο βίντεο: «Πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε με αυτό τον τρόπο. Θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί, να είχαν λάβει βοήθεια, να είχαν φύγει από εκεί. Απλά τους πυροβόλησε».

Από το βίντεο δεν προκύπτει με σαφήνεια πού στην Ουκρανία έλαβε χώρα ο υποτιθέμενος πυροβολισμός τραυματισμένων στρατιωτών από τον διοικητή τους. Ούτε ήταν σαφές σε ποια περιοχή είχαν συλληφθεί οι άνδρες ή σε ποια μονάδα υπηρετούσαν.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το Κρεμλίνο δεν έχει «καμία πληροφορία» ούτε για τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών ούτε για τους τραυματίες στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr