Ουκρανία: Στην Σύνοδο Κορυφής των G20 προσκλήθηκε ο Ζελένσκι, ενώ εκεί αναμένεται να είναι και ο Πούτιν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να έχει μία άτυπη συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στην Σύνοδο Κορυφής των G20. O πρόεδρος της Ουκρανίας προσκλήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της διοργανώτριας χώρας. Στη συγκερκριμένη σύνοδο θα συμμετάσχει επίσης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Προσκάλεσα τον πρόεδρο Ζελένσκι να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20», δήλωσε ο Τζόκο Γουιντόντο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιτεύχθηκε συμβιβασμός μετά τις πιέσεις της Δύσης να αποκλειστεί η Ρωσία από την επικείμενη εκδήλωση ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Η επιβεβαίωση της παρουσίας Πούτιν

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γουιντόντο ότι θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί στο νησί Μπαλί, δήλωσε ο Ινδονήσιος ηγέτης. Σημειώνεται πως η Ρωσία είναι μέλος της G20, ενώ η Ουκρανία όχι.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ινδονησία αντιμετώπισε έντονες πιέσεις από τις δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, να αποκλείσει τη Ρωσία από τη σύνοδο κορυφής. Αλλά η Τζακάρτα είχε επιμείνει ότι, ως οικοδεσπότης, πρέπει να παραμείνει αμερόληπτη, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε προτείνει να συμμετάσχει η Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr