Ουκρανία: Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως οι δύο περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ μπλόκαραν το Facebook.

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, ευθυγραμμιζόμενες με τη ρωσική πολιτική για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Η Μόσχα αναγνώρισε τις δύο περιοχές ως ανεξάρτητες στις 21 Φεβρουαρίου και τρεις ημέρες αργότερα εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία προκειμένου όπως υποστήριξε να προστατεύσει τους ρωσόφωνους κατοίκους.

Μπλόκο από την Ρωσία

Η Ρωσία απαγόρευσε το Facebook και το Instagram τον Μάρτιο, όταν δικαστήριο έκρινε την μητρική εταιρεία Meta Platforms ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα», καθώς η εταιρεία άλλαξε την πολιτική της για τη ρητορική μίσους ώστε να επιτρέπει στους Ουκρανούς να υποκινούν σε βία κατά των εισβολέων.

«Η πρόσβαση στις πηγές πληροφοριών της αμερικανικής εταιρείας Meta, η οποία επιτρέπει τις προτροπές για βία σε βάρος των ρωσόφωνων χρηστών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, έχει ήδη αποκλειστεί» ανέφερε το «υπουργείο» Πληροφοριών του Ντονέτσκ σύμφωνα με το Reuters.

Όπως διευκρίνισε, αυτό σημαίνει ότι στο έδαφος της «δημοκρατίας» έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο Facebook και το Instagram.

Μέχρι στιγμής η Meta δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr