Ουκρανία: Έκκληση στον Έλον Μασκ απηύθυνε ένας από τους πιλότους Ουκρανικού μαχητικού που βρισκόταν κρυμμένος σε ένα χαλυβουργείο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στους τρεις μήνες από την έναρξη του στις 24 Φεβρουαρίου. Ένας από τους μαχητές που βρίσκονται κρυμμένοι σε ένα χαλυβουργείο που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη, απηύθυνε έκκληση στον δισεκατομμυριούχο της SpaceX, Έλον Μασκ, να τους βοηθήσει να εκκενωθούν.

Πολλοί άμαχοι διασώθηκαν από το εκτεταμένο εργοστάσιο Azovstal την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Μόσχα για να επιτραπεί η έξοδος εκατοντάδων μαχητών, μερικοί από τους οποίους τραυματίστηκαν, μετά από εβδομάδες βομβαρδισμών.

Τι ανέφερε ο διοικητής των πεζοναυτών

“Οι άνθρωποι του @elonmusk λένε ότι έρχεσαι από άλλον πλανήτη για να μάθεις στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο. Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς ζω εκεί όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσω”, έγραψε στο Twitter ο διοικητής των πεζοναυτών Serhiy Volina. “Βοηθήστε μας να φύγουμε από το Azovstal σε μια χώρα μεσολάβησης. Εάν όχι εσείς, τότε ποιος; Δώστε μου μια υπόδειξη.”

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας πυραύλων SpaceX και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και σχεδιάζει να αγοράσει το Twitter. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Μασκ είχε δει το tweet της Volina.

Σφοδρά ρωσικά πυρά δέχεται το εργοστάσιο

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν περίπου 1.000 μαχητές που αντέχουν στις πολλές υπόγειες σήραγγες του Azovstal, εκατοντάδες από τους οποίους είναι σοβαρά τραυματισμένοι και χρειάζονται επείγουσα εκκένωση. Το εργοστάσιο δέχεται σφοδρά ρωσικά πυρά.

Τον Φεβρουάριο, όταν το Διαδίκτυο της Ουκρανίας διακόπηκε μετά τη ρωσική εισβολή, ο Μασκ απάντησε σε tweet ενός ουκρανικού κυβερνητικού αξιωματούχου που ζητούσε βοήθεια. Ο Μασκ είπε ότι η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink της SpaceX ήταν διαθέσιμη στην Ουκρανία και ότι η SpaceX στέλνει περισσότερα τερματικά στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr