Ουκρανία: Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός αναμένεται να επιτεθεί στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη.

Ο Σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Άντον Χερατσένκο έκανε λόγια για πιθανή ρωσική επίθεση σε πυρηνικούς σταθμούς στον Νότο της Ουκρανίας. Όπως ανέφερε σε post του στο Telegram ο Χερατσένκο, έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου «20 ελικόπτερα του κατακτητή με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ».

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο. Ο δήμαρχος του Energodar, της πόλης που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς στην Ευρώπη – τον μεγαλύτερο σύμφωνα με το Wikipedia – ανάρτησε στο twitter ότι ο ρωσικός στρατός πλησιάζει την πόλη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι η πόλη έχει ήδη περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας

Βίντεο που δεν επιβεβαιώνονται δείχνουν ρωσικές δυνάμεις έξω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Άλλα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από ουκρανικές πηγές χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού βγαίνουν στον δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις δηλώνοντας ότι δεν θέλουμε επανάληψη του Τσερνόμπιλ. Μαζί τους και κάτοικοι της πόλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr