Ουκρανία: Τα ουκρανικά πυρά έπληξαν ρωσικό πλοίο στο  Φιδονήσι στη Μαύρη θάλασσα, όπου μάλιστα έχει καταγραφεί σε βίντεο από drone

Τα ουκρανικά πυρά έπληξαν ρωσικό πλοίο στο  Φιδονήσι στη Μαύρη θάλασσα, όπου μάλιστα έχει καταγραφεί σε βίντεο από drone, όπου μάλιστα το έβγαλε στη δημοσιότητα το Κίεβο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 κατέστρεψε το ρωσικό πλοίο το οποίο προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR στα στρατεύματα του Πούτιν στο Φιδονήσι.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή. Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι το σκάφος προσγείωσης χτυπήθηκε από ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone Bayraktar TB2.

«Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Τα ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές πριν μια λευκή λάμψη καταβροχθίσει το σκάφος. Οι ναύτες συνεχίζουν να κινούνται γύρω από το σκάφος και αφού αυτό χτυπήθηκε

Ουκρανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η φρεγάτα “Ναύαρχος Μακάροφ” του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας Neptun κι έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ούτε από το Κίεβο ούτε από τη Μόσχα μέχρι στιγμής.

Το συγκεκριμένο πολεμικό είναι σύγχρονο, τέθηκε σε υπηρεσία το 2016. Πιστεύεται ότι άλλες τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης είναι ανεπτυγμένες στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανία μιλά πλέον για 11 ρωσικά πολεμικά –συμπεριλαμβανομένων μικρών ταχύπλοων– που έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου.

Ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ντούμσκαγια μεταφόρτωσε δορυφορική φωτογραφία που κατ’ αυτόν εικονίζει τη φρεγάτα στις φλόγες, κάτι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr