Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική πρωτεύουσα. Βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας, οι ηγέτες αναμένεται να οδηγηθούν σε καταφύγια.

Ο αντιαεροπορικός συναγερμός επεκτάθηκε στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, ενώ ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχεται τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επισκέπτονται το Κίεβο με υποσχέσεις για στήριξη της Ουκρανίας «όσο χρειαστεί», αλλά όχι για γρήγορη ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ, αναφέρει το Reuters.

Στο Κίεβο βρίσκονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ και το Κολέγιο των επιτροπών, εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή της Μόσχας.

Πηγή: pagenews.gr