Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Στα αρχηγεία ρωσικών μονάδων, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού άκουσε αναφορές από τους διοικητές για την τρέχουσα κατάσταση και τις ενέργειες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις κύριες επιχειρησιακές περιοχές”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε έγινε η επίσκεψη αυτή.

Εκρήξεις στο Σεβτσενκίβσκιι του Κιέβου

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα περίχωρα του Κιέβου. Πιο συγκεκριμένα εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα [26/6] το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι, όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία πως δεν επιτρέπει την απομάκρυνση αμάχων στο Σεβεροντονέτσκ.

“Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο”, αναφέρει δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας στην ανάρτησή του. “Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια”, προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.
12-kiebotank

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr