Ουκρανία: Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τον ΟΗΕ.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα προς τον ΟΗΕ. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ενώ το Κρεμλίνο συνεχίζει την ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

«Δεν θα συμμετάσχουμε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Πέμπτη» ξεκαθάρισε η Ζαχάροβα, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι στη Σύνοδο θα τεθεί επί τάπητος η κατάσταση στην Ουκρανία. Στη συγκεκριμένη σύνοδο θα εξεταστεί η ανθρωπιστική κρίση που μαίνεται στα ουκρανικά εδάφη λόγω της ρωσικής επιθετικότητας.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία δεν θα παραστεί σε αυτό το σόου που οργανώνεται υπό το πρόσχημα μιας έκτακτης συνόδου» τόνισε σε έντονο τόνο η Ζαχάροβα.

Αγνοούνται σε αυτήν την επιχείρηση

Πρόσθεσε, δε, ότι οι «πραγματικοί στόχοι» της Μόσχας αγνοούνται πλήρως σε «αυτήν ειδική στρατιωτική επιχείρηση». «Είναι προφανές ότι ούτε αυτή τη φορά θα ακουστούν τα αιτήματά μας» συμπλήρωσε η Ζαχάροβα.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει ειδική σύνοδο για την Ουκρανία, αφού το Κίεβο ζήτησε να επανεξεταστεί η κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών για μαζικές απώλειες στη Μαριούπολη.

Διπλωμάτες είπαν στο Reuters ότι η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ψήφισμα που θα αναθέσει στη νεοσύστατη Εξεταστική Επιτροπή για τον πόλεμο να παράσχει λεπτομερή έκθεση στο συμβούλιο αργότερα μέσα στο 2022.

Μεταξύ τουλάχιστον 55 χωρών που υπέγραψαν επιστολή που ζητούσαν τη συνάντηση ήταν η Γερμανία, η Βρετανία, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr