«Παιχνίδια» για γερά νεύρα παίζει η Τουρκία, με το Oruc Reis να «σπάει» το όριο των ναυτικών μιλίων στο Καστελόριζο επιχειρώντας να τσεκάρει το πώς και αν αντιδρά η ελληνική πλευρά.

Η Άγκυρα διατηρεί την προκλητική της στάση και κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια προσπάθεια να εντείνει τις πιέσεις της και να πυροδοτήσει μια νέα σύγκρουση με τη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Κυριακής (18 Οκτωβρίου) το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis έφτασε στο βορειοανατολικό άκρο της δεσμευμένης για έρευνες περιοχής, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.

Έτσι, σε «θρίλερ» εξελίσσεται η πορεία του τουρκικού ερευνητικού αφού νωρίτερα έπλεε λίγο πιο πάνω από τα 12 μίλια από τη νήσο Στρογγύλη και τώρα φαίνεται να πλέει σε απόσταση μόλις 14 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο. Και τα ερωτηματικά για τις προθέσεις της Τουρκίας πολλά. Και αξίζει να αναφέρουμε πως βρίσκεται μαζί με τα βοηθητικά Ataman και Cengiz Han αλλά και τουρκικά πολεμικά.

Ακολουθεί ο χάρτης με τη θέση του Oruc Reis το βράδυ της Κυριακής και η πορεία του σύμφωνα με το marinetraffic:

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr