Όρμπαν: Σε ομιλία του στη Ρουμανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική πρέπει πλέον να έχει ως στόχο την ειρήνη αντί την νίκη στον πόλεμο

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ο Βίκτορ Όρμπαν. Σε ομιλία του στη Ρουμανία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική πρέπει πλέον να έχει ως στόχο την ειρήνη αντί την νίκη στον πόλεμο.

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται «νέα στρατηγική» απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού «οι κυρώσεις κατά της Μόσχας είναι αναποτελεσματικές», μία ημέρα αφού ο υπουργός του των Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο επισκέφθηκε την Μόσχα για να συζητήσει με το Κρεμλίνο νέες προμήθειες φυσικού αερίου.

Η στάση που τηρεί η λαϊκίστική, εθνικιστική κυβέρνηση Ορμπάν διαχρονικά έχει καταστήσει την Ουγγαρία την φιλικότερη προς την Μόσχα χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βίκτορ Ορμπάν βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την συστηματική παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία. Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η Βουδαπέστη τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση απέναντι στην Μόσχα, έχοντας μεν αρχικά καταδικάσει την ρωσική εισβολή, αλλά προβάλλοντας βέτο στην επιβολή κυρώσεων στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και αναγκάζοντας έτσι την Ενωση να αμβλύνει το πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσία στον τομέα της ενέργειας.

Με την Μόσχα η Βουδαπέστη συνεχίζει να διατηρεί προνομιακές σχέσεις ως προς την ενεργειακή τροφοδοσία της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr