Ωραιόκαστρο: Σάλος έχει προκληθεί στην περιοχή μετά τις αποκαλύψεις ότι ο δήμαρχος είχε πέσει θύμα εκβιασμού.

Σοκ στο Ωραιόκαστρο έχει προκαλέσει η υπόθεση εκβιασμού κατά του Δημάρχου Παντελή Τσακίρη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δικηγόροι του δημάρχου υπήρξε οργανωμένο σχέδιο με στόχο «οικονομικό αντάλλαγμα ή πρόκληση πολιτικού κόστους» σε βάρος του.

Πιο συγκεκριμένα, συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ότι βίωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης από τους εκβιαστές, οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να φτάσουν μέχρι και την πόρτα του σπιτιού του, ενώ ο ίδιος φοβόταν για την οικογένεια του.

“Αυτό είναι το πιο κατακριτέο από όλα”

«Αισθάνομαι ότι κάποιοι προσπαθούν να εισβάλουν βίαια στην ιδιωτική και προσωπική μου ζωή και αυτό είναι το πιο κατακριτέο από όλα. Όχι για το γεγονός ότι είμαι δήμαρχος αλλά γιατί είμαι ένας άνθρωπος ευνομούμενης πολιτείας», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο κ. Τσακίρης.

Με την δήλωση αυτή θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι θεσμοί προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής αλλά και της θεσμικής ενδυνάμωσης των αιρετών οι οποίοι «δυστυχώς τον τελευταίο καιρό είναι έρμαια όλων αυτών των δυσάρεστων καταστάσεων», όπως είπε.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του «που περνάει όλες αυτές τις καταστάσεις και όλες αυτές τις δυσκολίες», ξεκαθαρίζοντας ότι ως δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να επανέλθει στα καθήκοντα του. Ο κ. Τσακίρης ζήτησε να αποκαλυφθούν το συντομότερο και οι ηθικοί αυτουργοί, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

“Υπήρξε σαφής εκβιασμός”

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως σαφώς υπήρχε εκβιασμός καθώς οι δράστες έλεγαν πως αν δεν κατέβαλε ένα συγκεκριμένο ποσό, στην αρχή 60.000 ευρώ και στη συνέχεια 40.000 ευρώ τελικά, θα δημοσίευαν υλικό από την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη συνέχεια, είχε αντιληφθεί ανθρώπους να τον παρακολουθούν έξω από το δημαρχείο, καθώς επίσης «και όταν πήγαινα σπίτι ήταν από πίσω μου. Ενώ είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου, τους είδα να γυρνάνε να κοιτούν και να φεύγουν. Και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσε η αστυνομία, όταν διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του διαμερίσματός μου ήταν ανοιχτή, ενώ εγώ είχα διανυκτερεύσει στο πατρικό μου σπίτι», περιέγραψε.

«Δεν ξέρω για πόσο διάστημα με παρακολουθούσαν», είπε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι είχαν προηγηθεί και άλλα περιστατικά όπως όταν ήταν στο πάρκο και διασκέδαζε σε παιδική χαρά με τα παιδιά της αδελφής του και κάποιος από απέναντι τον κατέγραφε. Στην παραλία με τους φίλους του που αντιλήφθηκε ότι κάποιοι τον παρακολουθούν και άλλα περιστατικά τα οποία τον είχαν ανησυχήσει. Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν φοβήθηκε στιγμή για οποιοδήποτε υλικό υποστήριζαν πως έχουν οι δράστες στα χέρια τους και τον απειλούσαν. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο πήγε από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr