Μία σειρά από επιδόματα και παροχές καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου

Μία σειρά από επιδόματα και παροχές καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται το Επίδομα Γέννησης, το Επίδομα Ενοικίου και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Τα επιδόματα αναμένεται να πιστωθούν πριν την αργία της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Ποια τα επιδόματα που θα καταβληθούν

Ειδικότερα θα καταβληθούν:

 • Επίδομα Στέγασης: Δικαιούχοι 273.264
 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Δικαιούχοι 224.486
 • Αναπηρικά επιδόματα: Δικαιούχοι 173.532 –
 • Στεγαστική Συνδρομή: Δικαιούχοι 793
 • Επίδομα Ομογενών: Δικαιούχοι 6.045
 • Σύνταξη ανασφ. Υπερηλίκων ν. 1296/1982: Δικαιούχοι 17.291
 • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλ. Υπερηλίκων: Δικαιούχοι 17.752
 • Έξοδα κηδείας ανασφάλιστων: Δικαιούχοι 132
 • Επίδομα Γέννησης: Δικαιούχοι 11.412.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΑ έχει ανοίξει και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού – προκειμένου οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2022 να υποβάλουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της πέμπτης δόσης. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Επίδομα γέννησης

Την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή στους δικαιούχους του επιδόματος γέννησης, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4659/2020.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα καταβάλλεται στους δικαιούχους σε δύο ισόποσες δόσεις των χιλίων ευρώ, έκαστη, μετά την έγκριση της σχετικής αίτησης από την αρμόδια Υπηρεσία.

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης ηλεκτρονικά:

 • στο Υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού ή
 • στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υλοποιεί η εταιρεία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.» (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr