Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα.

Βαρύτατο κατηγορητήριο για οπαδική βία με έκδοση έξι ενταλμάτων σύλληψης προσώπων που φέρονται να δρούσαν σε Αθήνα και Πειραιά στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης σχημάτισαν οι δικαστικές Αρχές μετά την έρευνα που διενεργήθηκε, υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, σε εκτέλεση της παραγγελίας που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα, όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς και αφορά μέλη του Παναθηναϊκού.
Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μία 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Η εν λόγω οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά με μέλη της οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Από τα στοιχεία της έρευνας του κ. Σπυρόπουλου, στην οργάνωση αποδίδονται περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θύματα των επιθέσεων φέρονται να έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε άλλες έχουν δώσει περιγραφές καθώς οι δράστες φορούσαν κουκούλες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, από την οποία προκύπτει η συνεννόηση των κατηγορουμένων για τα χτυπήματα που ακολουθούσαν. Φαίνεται, επίσης, ο κεντρικός, κυριαρχικός ρόλος που αποδίδεται στην 27χρονη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ ενώ είχαν μαζί τους μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε επίθεσή τους.

Η δικογραφία, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε έξι εντάλματα σύλληψης.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δύο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους.
Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται με αντικείμενο επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr