Ολλανδία: Καθολικό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου

Γενικό lockdown το οποίο τίθεται άμεσα σε ισχύ ανακοίνωσε η Ολλανδία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η telegraaf.nl, το μέτρο θα ισχύει από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/12) μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα ελεγχθεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Τι κλείνει – Τι μένει ανοιχτό

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ρούτε, ανακοίνωσε ότι κλειστά θα παραμείνουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση τα καταστήματα και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει πενιχρά Χριστούγεννα, χωρίς επίσκεψη σε εστιατόρια, καφέ, καζίνο, μουσεία, καταστήματα μόδας, κινηματογράφους ή ακόμα και κομμωτήρια. Επίσης, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η τριτοβάθμια εκπαίδευση κλείνουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Η επείγουσα συμβουλή είναι να δέχεστε μόνο δύο επισκέπτες την ημέρα στο σπίτι, ηλικίας άνω των 13 ετών. Εξαίρεση ισχύει τις δυο ημέρες των Χριστουγέννων 25 και 26 Δεκεμβρίου οπότε θα επιτρέπονται έως και τέσσερις επισκέπτες», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία και τράπεζες ενδέχεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής από εστιατόρια και καφετέριες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr