Θύμα χάκερς που απέσπασαν χρηματικά ποσά από τραπεζικό της λογαριασμό έπεσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Θύμα χάκερς που απέσπασαν χρηματικά ποσά από τραπεζικό της λογαριασμό έπεσε η Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι, πιθανόν χάκερ, χθες το απόγευμα μπήκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης της πρώην υπουργού προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασιλη.

Η ίδια ενημερώθηκε από την τράπεζα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απόσπαση χρημάτων. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν ένα χρηματικό ποσό, αλλά στη συνέχεια η προσπάθειά τους μπλοκαρίστηκε.

Οι άγνωστοι χάκαραν και τους λογαριασμούς της πρώην υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια υπέβαλε μήνυση σε αξιωματικούς της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίοι αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χάκερ.

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χθες», δήλωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανέφερε, «ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης. Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο της κ. Γεροβασίλη μετέβη αμέσως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ποσό που της απέσπασαν οι χάκερς είναι 10.000 ευρώ.

Πηγή: pagenews.gr