Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που η Νέα Δημοκρατία φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και σε κάθε συνδυασμό στον οποίο εμπλέκεται καταδικασμένος από τη Δικαιοσύνη έφερε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα και την ιστορική ευθύνη που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασπάζεται, ενώ υπενθύμισε και την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Ο κ. Τσίπρας είναι κατά συρροήν απών από τις μεγάλες προκλήσεις. Την ώρα αυτή -που η θεσμική και ιστορική ευθύνη επιβάλλει αρραγές μέτωπο για τη ριζική αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται σαν κόμματα- συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση.

Αλλά αυτοί που δεν έβρισκαν τάχα αίθουσα για να δικάσουν τη Χρυσή Αυγή, που έλεγαν υπαινικτικά ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» προκειμένου να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, που εφαρμόζουν κατά λέξη το εγχειρίδιο του τραμπισμού για να προκαλέσουν κοινοβουλευτική και γενικότερη πολιτική αρρυθμία, ούτε μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θαρραλέα ξεσκέπασε και οδήγησε στο εδώλιο τη Χρυσή Αυγή και μάχεται έμπρακτα, από συστάσεώς της, κάθε έκφανση της ακροδεξιάς ούτε να νομίζουν ότι θα δραπετεύσουν χωρίς να πάρουν καθαρή θέση λειτουργώντας πάλι πονηρά.

Η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, γι’ αυτό και η ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση.

Πηγή: pagenews.gr