Οικονόμου: Για τα νέα μέτρα, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το πρόστιμο και άλλα ζητήματα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για τα νέα μέτρα, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το πρόστιμο και άλλα ζητήματα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για τα νέα μέτρα

Για την συζήτηση περί λήψης νέων μέτρων, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «όποιο μέτρο χρειάζεται, λαμβάνεται, το ανακοινώνουμε και τίθεται σε ισχύ», ενώ αναφορικά με την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους όσοι είναι 60 ετών και άνω ανέφερε «δείχνει ότι υπάρχει μια ανταπόκριση πολύ ικανοποιητική μετά την ανακοίνωση του έσχατου αυτού εργαλείου για την εμβολιαστική κάλυψη, που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός. Από την ανακοίνωση του και μετά έχουν γίνει 50.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση, δηλαδή έχει κλείσει ραντεβού το 10% του ανεμβολίαστου πληθυσμού αυτής της κατηγορίας πολιτών».

Οικονόμου

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «όλες οι αποφάσεις μας έχουν «περάσει» και από τα ελληνικά δικαστήρια, όπως η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΜΑΚ. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται έντονη συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επιπλέον. Πέραν της συνταγματικής διάστασης, υπάρχει μια πιο σημαντική: το μέτρο δεν είναι ούτε τιμωρητικό ούτε εισπρακτικό, αλλά λαμβάνεται, ώστε να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση για να εμβολιαστούν και να αξιοποιήσουν οι πολίτες αυτό το δώρο της επιστήμης».

Για την οικονομία

Σχετικά με την οικονομία και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου είπε πως «παρά το ασταθές περιβάλλον, εν μέσω διαρκών κρίσεων, η οικονομία αναπτύσσεται και η Κυβέρνηση το δημοσιονομικό περιθώριο που προκύπτει το μετατρέπει σε κοινωνικό κεκτημένο. Πως; Όχι με παροχές από την μια και χαράτσια από την άλλη, ώστε να τους τα παίρνει πίσω. Τι έχουμε κάνει τώρα; Έχουμε δώσει πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ για στήριξη των νοικοκυρών για την ενεργειακή κρίση, έχουμε αυξήσει τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης και παράλληλα, με την τροπολογία της Πέμπτης, θα δοθεί το βοήθημα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και όσους παίρνουν αναπηρικά επιδόματα, θα δοθεί επιπλέον μισός μισθός σε υγειονομικούς και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και θα διπλασιαστεί το βοήθημα για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Για τα Χριστούγεννα

Σχετικά με τα μέτρα κατά την εορταστική περίοδο, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και όσο πιο πολύ το ακολουθήσουμε και εφαρμόσουμε τις οδηγίες, τόσο πιο καλά και με ασφάλεια θα περάσουμε τα Χριστούγεννα. Συστήνουμε σε όλους να κάνουν χρήση του μέτρου για ένα δωρεάν self test, να το κάνουν και οι εμβολιασμένοι για να δουν κι εκείνοι που βρίσκονται».

«Προφανώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο άνετα σε θεματικά πάρκα και άλλους χώρους, για τους οποίους θα υπάρχουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους», είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr