«Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι πάλι οι εγγυητές της αυτοδύναμης Ελλάδας και μετά τις επόμενης εκλογές», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην ομιλία του στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΝΟΔΕ της ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία είναι και θα είναι πάλι οι εγγυητές της αυτοδύναμης Ελλάδας και μετά τις επόμενης εκλογές», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην ομιλία του στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΝΟΔΕ της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η ΝΔ, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως φορέα έκφρασης της συντηρητικής και φιλελεύθερης παράταξης στην Ελλάδα, είναι το μακροβιότερο κόμμα εξουσίας στη νεοελληνική ιστορία και το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία και μια σειρά άλλων χωρών δείχνουν ότι οι μεγάλες πολιτικές μάχες και τα κορυφαία διακυβεύματα του 21ου αιώνα είναι ιδεολογικά και αξιακά. Ο δυτικός κόσμος μάχεται ανυποχώρητα το ρωσικό δεσποτισμό και τον αναθεωρητισμό, παρότι οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής μας είναι επίπονες. Ο αγώνας αυτός μπορεί να δικαιολογηθεί και να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση μόνο σε ιδεολογική και αξιακή βάση», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως μόνο κόμματα με αρχές και αξίες μπορούν να ανταποκριθούν στη σύγχρονη πολιτική συγκυρία, διότι μόνο αυτά μπορούν να δικαιολογήσουν πειστικά στο λαό τις πολιτικές τους, να εμπνεύσουν τους πολίτες και να τους κάνουν να συμπαραταχθούν.

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα με ιστορικό και αξιακό βάθος, διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο και τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξάνει την εκλογική και κοινωνική της απήχηση. Είναι ένα κόμμα που μεριμνά για το λαό με τη διασφάλιση της πατρίδας και του έθνους. Ταυτόχρονα, η προσήλωσή μας στα φιλελεύθερα ιδεώδη διασφαλίζει ότι η λαϊκότητα δεν θα εκπέσει στο επίπεδο του φτηνού λαϊκισμού και ότι το άτομο δεν θα ισοπεδωθεί από το σύνολο», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα τελευταία πενήντα περίπου χρόνια η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας. «Ένα κόμμα πάνω στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει ο πολίτης. Ένα κόμμα προσηλωμένο στη Δημοκρατία, το φιλελευθερισμό, την υπεράσπιση της πατρίδας και των εθνικών δικαίων, ένα κόμμα που σέβεται τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ιστορία του ελληνισμού, ένα κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ένα λαϊκό κόμμα που οι πολιτικές του έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα το αυθεντικό λαϊκό συμφέρον. Και ταυτόχρονα ένα κόμμα που μπορεί και ανοίγεται σε νέα ρεύματα, σε καινούριους ανθρώπους, που μπορεί να αφομοιώνει και αξιοποιεί υπεύθυνους ανθρώπους και δημιουργικά μυαλά. Ένα κόμμα που μπορεί συνεχώς να διευρύνεται, να εξελίσσεται. Προσοχή, όμως, διευρύνεται χωρίς να μεταλλάσσεται, εξελίσσεται χωρίς να αλλοιώνεται. Και ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό περιγράφεται με μια μόνο σημαντική ελληνική λέξη. Αυτή η λέξη είναι ίσως και το μοναδικό προαπαιτούμενο. Είναι η λέξη σεβασμός. Σεβασμός στην ιστορία μας, σεβασμός στους ανθρώπους μας, σεβασμός στην οργάνωση μας», ανέφερε.

Παράλληλα είπε πως όλα τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα πελαγοδρομούν. «Βλέπουμε σήμερα τα κόμματα της Αριστεράς να μην ασχολούνται με τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και η ατζέντα τους να μην έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Βλέπουμε επίσης κόμματα που θέλουν να λέγονται δεξιά να συναγωνίζονται στον αντιευρωπαϊσμό και να υποστηρίζουν το διεθνή αυταρχισμό ή ακόμα και τον φασισμό. Η Ελλάδα έχει μια αντιπολίτευση κατώτερη του θεσμικού της ρόλου, των διεθνών απαιτήσεων και των τεχνολογικών εξελίξεων. Μια αντιπολίτευση τεχνοφοβική, ιδεοληπτική, ανεύθυνη. Μια αντιπολίτευση που δεν προσθέτει, αλλά μονίμως αφαιρεί από την πατρίδα και την κοινωνία. Μια αντιπολίτευση που περιφέρει την πολιτικής της απόγνωση και προσπαθεί με όχημα όχι απλώς την κάθε κρίση, αλλά ακόμα και φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα να αποκομίσει εκλογικά οφέλη», επισήμανε.

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε επιτυχημένα τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί με πραγματισμό, τεχνογνωσία και επαγγελματισμό.

«Οι κρίσεις μας βρήκαν στο τέλος μιας δύσκολης πορείας. Η Ελλάδα, στη διάρκεια της δεκαετίας των μνημονίων, έμεινε πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις. Παράλληλα, οι διεθνείς κρίσεις, από το 2020 κιόλας, δυσχεραίνουν την αποκατάσταση της ανισορροπίας που έχει δημιουργηθεί τη δεκαετία 2010-2019. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το χάσμα που δημιουργήθηκε και οι πολλές και γρήγορες αλλαγές ενίοτε προκαλούν αντιδράσεις και ανασφάλεια σε αρκετά στρώματα της κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι η διαχείριση των κρίσεων δεν θα μπορούσε να ήταν δίχως απώλειες και επιπτώσεις. Αλλά, σε γενικές γραμμές και με δεδομένη τη διεθνή συγκυρία, θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη, καθώς δεν διερράγη ο κοινωνικός ιστός, δεν διασαλεύτηκε η σταθερότητα της χώρας και η ακεραιότητα της Πατρίδας και δεν δημιουργήθηκαν τεράστια αθεράπευτα πλήγματα στην κοινωνία», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr