Αιχμηρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, διάρκειας τριών μηνών, για την διεξαγωγή γενικών βουλευτικών εκλογών

Στην επίθεση πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το αίτημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, διάρκειας τριών μηνών, για την διεξαγωγή γενικών βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Οικονόμου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα, και για τους επόμενους τρεις μήνες, υπηρεσιακή κυβέρνηση!  Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμού».

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό το αίτημα είναι πολιτικά παράλογο «όχι μόνο γιατί παραβλέπει την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και τους τρέχοντες πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά, κυρίως, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα σε μια παρατεταμένη επικίνδυνη αστάθεια, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα επιδείνωνε την κατάσταση για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους.

Η κυβέρνηση -με σχέδιο, επαγγελματισμό, πατριωτισμό και όραμα- έχει πετύχει, μέσα στην τέλεια καταιγίδα, να μειώσει δραστικά την ανεργία, να τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης στην Ευρώπη και να χειρίζεται αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα.

Ο κ. Τσίπρας πολιτεύεται με ελαφρότητα σε έναν κόσμο που απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα και ειλικρίνεια. Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση τόσο για την διαχείριση όσο και για την υπέρβαση των επάλληλων κρίσεων».

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και της πατρίδας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr