Κατηγορηματικός ότι «δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές» ήταν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Κατηγορηματικός ότι «δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές» ήταν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τις νέες δηλώσεις του παραιτηθέντος αντεισαγγελέα Χρήστου Τζανερίκου.

Όπως σημείωσε «Όμως, το σοβαρο δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα. Το σοβαρό που έχουμε απέναντί μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με οποιοδήποτε μανδύα στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο. Από εκεί και πέρα όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο αυτό θεσμικά και πολιτικά ζήτημα και για τα λόγια τους και για τη στάση τους».

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης σε κανένα επίπεδο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει» επέμεινε ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παζαρεύει την αξιακή αρχή να προστατεύσουμε την δημοκρατία από εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες».

Εξήγησε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;».

«Είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο τα παζαρέματα. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια, λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε την διάκριση εξουσιών» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οι δηλώσεις Τζανερίκου

Ο τέως Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, κατήγγειλε μέσω δηλώσεών του, ότι εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας προσφέροντας «ανταλλάγματα» αν «διευκόλυνε» το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ieidιseis.gr, ο δικαστικός έκανε λόγω για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων που του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη «υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές».

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε: «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Παράλληλα σημείωσε ότι η παραίτησή του δεν ήταν επακόλουθο πιέσεων μετά τη δήλωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr