Οικονόμου: Στη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ και την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου

Στη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ και την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Η διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας & ακόμα 70 εκατ. & για τη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής αποδεικνύουν πως με σχέδιο, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έμπρακτα προτεραιότητά μας», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου στο tweet του.

Δείτε την ανάρτηση

Τη διάθεση των πρόσθετων πόρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια νέας τυροκομικής μονάδας στη Μαγνησία, όπου συνομιλώντας με παραγωγούς τούς διαβεβαίωσε: «Θα σταθούμε στο πλευρό σας όσο διαρκεί αυτή η κρίση».

Η Ελλάδα διασφάλισε 19,3 δισ ευρώ

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλει στον ευρύτερο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με πρόνοιες για επενδύσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων. Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει 19,3 δισ. ευρώ από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την νέα προγραμματική περίοδο, διατηρώντας αμετάβλητη την κοινοτική στήριξη, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πόροι μειώθηκαν κατά 10%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr