Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι «Ουκρανοί μαχητές» συνεχίζουν να είναι ενεργοί στην περιοχή Μπέλγκοροντ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι «Ουκρανοί μαχητές» συνεχίζουν να είναι ενεργοί στην περιοχή Μπέλγκοροντ στα ρωσικά σύνορα, μία ημέρα αφού οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση εκεί για να απωθήσουν ομάδα σαμποτέρ, όπως τη χαρακτήρισαν, από την Ουκρανία.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε για να αποτραπούν τέτοιες επιδρομές και ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες από τη ρωσική πλευρά για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά. Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά στην κατάσταση στο Μπέλγκοροντ και «δεν έχει καμία σχέση με αυτό».

«Αυτό που συνέβη χθες προκαλεί βαθιά ανησυχία και δείχνει άλλη μία φορά ότι οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους εναντίον της χώρας μας. Αυτό απαιτεί από την πλευρά μας περισσότερες προσπάθειες, οι προσπάθειες αυτές συνεχίζουν να γίνονται και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία) συνεχίζεται για να μην συμβεί αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι περαιτέρω δεσμεύσεις για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από τις δυτικές χώρες δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο. Ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η προμήθεια σύγχρονων μαχητικών F-16 από την Ουκρανία συνοδεύεται από «ξεκάθαρους κινδύνους».

Ο Ζελένσκι «επισκέφθηκε θέσεις στην πρώτη γραμμή στη ζώνη άμυνας Βουγλεντάρ-Μαρίνκα» όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες με τον ρωσικό στρατό εδώ και ένα μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Πηγή: pagenews.gr