Μετά τη διαμαρτυρία της ΟΕΦΕ, σειρά παίρνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία απέστειλε επιστολή προς προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας σχετικά με σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών.

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει στην επιστολή ότι δεν έχει διασφαλιστεί οι πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών στα ραντεβού εμβολιασμών και τα self test, ενώ παράλληλα τονίζει ότι ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών δεν έχει πρόσβαση στα παραπάνω, επειδή εργάζονται σε καθεστώς αδήλωτης ή υποδηλωμένες εργασίας.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΙΕΛΕ:

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

Με κυβερνητική απόφαση από την Δευτέρα 10/5 θα ανοίξουν τα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου) και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών (για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης). Ωστόσο, αν και πανηγυρικά ανακοινώθηκε το άνοιγμα που θα συγκεντρώσει τα απογεύματα ένα μεγάλο πλήθος χιλιάδων διδασκόντων, μαθητών και των συνοδών τους, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση μέτρων σχετικά με την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στους χώρους αυτούς στην πλατφόρμα για τα self tests και τον εμβολιασμό.

Ήδη στα ιδιωτικά σχολεία, που υποτίθεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των εκπαιδευτικών σε self tests και εμβολιασμό παρατηρούνται τεράστια προβλήματα, καθώς ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας αδυνατεί να προμηθευτεί τα τεστ ή να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Τούτο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ανοχής που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση στη μη δήλωση ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Myschool αλλά και στη πλημμελή εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας είναι πολύ χειρότερη στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Με βάση μετριοπαθείς εκτιμήσεις, το ποσοστό των συναδέλφων μας που είτε δηλώνονται μερικώς είτε δεν δηλώνονται καθόλου υπερβαίνει το 45%. Τούτο σημαίνει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι εντελώς ανοχύρωτοι απέναντι στην πανδημία, ακόμη και εάν εξαγγείλετε άμεσα την άντληση στοιχείων από το ΠΣ Εργάνη για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα. Δεν πρέπει, επίσης να ξεχνούμε ότι πολλοί από τους χώρους αυτούς δεν πληρούν στοιχειώδεις όρους υγιεινής, διότι σε εξαιρετικά μικρές αίθουσες διδασκαλίας συνωστίζεται πολύ μεγάλος αριθμός διδασκόντων και διδασκομένων.

Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων εκ μέρους σας, προκειμένου:

  • Να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ώρες η πρόσβαση όλων των εκπαιδευτικών και του υποστηρικτικού προσωπικού των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στην πλατφόρμα για self tests και καθορισμό ραντεβού για εμβόλιο.
  • Να απαιτηθεί από τους εργοδότες η δήλωση του συνόλου των εκπαιδευτικών στο ΠΣ Εργάνη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Αντιλαμβάνεστε ότι, σε περίπτωση μη λήψης έγκαιρων μέτρων, είτε από αμέλεια είτε για να προστατεύσετε την ακραία φοροδιαφυγή των ιδιοκτητών των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ, αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη για τη δημιουργία μιας τεράστιας υγειονομικής βόμβας στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και των αρνητικών επιπτώσεών της στη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr