Στο Μητρώο ανέργων της Α΄φάσης θα εγγραφούν όσοι υποβάλουν εγκαίρως την αίτησή τους στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 80.000 ανέργους προκειμένουν να λάβουν 1.000 ευρώ και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η απόφαση της ΔΥΠΑ, η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων. Μάλιστα, όσοι “βιαστούν” να κάνουν την αίτησή τους έως και την 22/08/2022 και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων Α΄ φάσης  του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι για να συνεχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να διατηρήσουν το δελτίο ανεργίας σε ισχύ μετά το πρόγραμμα, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν εκ νέου στα Μητρώα της ΔΥΠΑ και σε περίπτωση που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, θα γίνει αναστολή της επιδότησης και το δελτίο ανεργίας θα διαγραφεί από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης και για όσο χρονικό διάστημα το παρακολουθούν.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και “κερδισμένοι” υποψήφιοι που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας αλλά και τα 1.000 ευρώ  της δράσης.

Πηγή: pagenews.gr