ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ κατάρτιση: Μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, θα έχουν προθεσμία υποβολής αίτησης 80.000 άνεργοι της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για εγγραφή στο Μητρώο της Α΄φάσης του προγράμματος κατάρτισης για 1000 ευρώ.

Μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, θα έχουν προθεσμία υποβολής αίτησης 80.000 άνεργοι της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για εγγραφή στο Μητρώο της Α΄φάσης του προγράμματος κατάρτισης για 1000 ευρώ.

Ειδικότερα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ωφελουμένων/ανέργων παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου για κατάρτιση μέσω των Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Α.Ε.Ι. και των αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. (Μητρώο Ωφελουμένων Α΄φάσης). Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία ολοκληρωνόταν στις 22 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι όσοι άνεργοι υποβάλουν εγκαίρως την αίτησή τους στο Μητρώο ανέργων της Α΄φάσης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 80.000 ανέργους θα λάβουν σειρά προτεραιότητας καθώς η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων παραμένει ανοικτή έως τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η απόφαση της ΔΥΠΑ, η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr