Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος από το βήμα της Μπούντεσνταγκ για το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος από το βήμα της Μπούντεσνταγκ για το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Όλαφ Σολτς μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους  δύο ηγέτες. Ο Γερμανός καγκελάριος επαίνεσε δημόσια τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Ερντογάν.

Μιλώντας για το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που αναπτύχθηκε στην γερμανική κοινωνία για την σεισμόπληκτη Τουρκία, ο Ο. Σολτς τόνισε πως «αυτό δείχνει πόσο συμπάσχουμε κι εμείς με τους συμπολίτες μας που έχουν καταγωγή από την Τουρκία ή τη Συρία και οι οποίοι ανησυχούν για τα μέλη των οικογενειών τους ή για φίλους τους στις περιοχές που επλήγησαν».

Ο Γερμανός καγκελάριος υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι ευγνωμοσύνη για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Τουρκίας, λέγοντας: «Είμαι ευγνώμων στους φίλους και εταίρους μας στην περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Μπούντεσταγκ ο Όλαφ Σολτς, σημειώνοντας ότι «το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι μπροστά σε καταστροφές σαν κι αυτή πρέπει να συμπαραστεκόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Μάλιστα, ο καγκελάριος μετά την αναφορά στην Ελλάδα και την Τουρκία καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές που βρίσκονταν στην Ολομέλεια.

Ξεχωριστή ήταν, ωστόσο, η αναφορά του καγκελάριου της Γερμανια και στην επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο σε ανθρώπινο επίπεδο και ενώ η χώρα μας είχε ήδη αποστείλει μεγάλη βοήθεια στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται, όπως τονίζεται και σε άλλο δημοσίευμα της Deutsche Welle,  ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο και ότι η Ελλάδα βρέθηκε άμεσα στο πλευρό του τουρκικού λαού, αποστέλλοντας βοήθεια με C-130. Ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, περιλαμβάνονται στην έκτακτη αποστολή.

Πηγή: pagenews.gr