Ο Σοϊλού μάλλον προβλέπει ήττα για την κυβέρνησή του…

ΟΤούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Η 14η Μαΐου είναι μια απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» είπε ο Σοϊλού προσπαθώντας να προλάβει ενδεχόμενη ήττα του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους πως το AKP ετοιμάζει κάτι με τη ρητορική του πραξικοπήματος.

Είπε ο Σοϊλού: «Προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την Τουρκία με κάποιον δούρειο ίππο. Η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η προσπάθεια τους για την απόπειρα πραξικοπήματος τους. Και τώρα σας λέω πως η 14η Μαΐου θα είναι η προσπάθεια τους για πολιτικό πραξικόπημα. Η 14η Μαΐου 2023 είναι η προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι μια επιχείρηση πραξικοπήματος που στόχο έχει την εξάλειψη της Τουρκίας.

Δεν το λέω εγώ αυτό, το έχει πει το άτομο που σήμερα ηγείται της Αμερικής! Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες τους πριν από χρόνια, εξέφρασε πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν την Τουρκία υπο τον έλεγχο τους».

«Aν οι πολίτες δεν ψηφίσουν την κυβέρνηση και ψηφίσουν άλλο κόμμα, τότε θα θεωρηθούν πραξικοπηματίες; Τι θέλετε να πείτε;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ο Σοϊλού.

«Eγώ εννοώ και λέω την Αμερική» απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: pagenews.gr