Σε μία διευκρίνιση προχώρησε ο Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), σχετικά με τον Δημήτρο Χατζηλιάδη, τον πρόεδρο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Εθνικό Κόμμα Έλληνες»

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον τίτλο του καθηγητή της ΣΣΕ που έχει αποδοθεί από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στον Δημήτριο Χατζηλιάδη, ως αθέμιτη παραπληροφόρηση. Παράλληλα, σημειώνεται πως ο κ. Χατζηλιάδης, που είναι πρόεδρος του κόμματος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, υπήρξε πρώην συμβασιούχος της Σχολής και δεν επιτρέπεται η χρήση του τίτλου του καθηγητή.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζονται τα εξής:

– Η εκλογή των Καθηγητών, μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Σχολής Ευελπίδων, γίνεται με βάση σχετικό νόμο και σύμφωνα με τις διαδικασίες των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ). Ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Δημήτριος Χατζηλιάδης ουδέποτε υπήρξε Καθηγητής, μέλος ΔΕΠ, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), ούτε ποτέ καν υποψήφιος για κατάληψη θέσης ΔΕΠ. Συνεπώς δεν είναι ορθό ότι είναι ή ήταν Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

– Ο ταξίαρχος ε.α. κ. Δημήτριος Χατζηλιάδης είναι πρώην συμβασιούχος Διδάσκων της ΣΣΕ, καθώς δίδαξε κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-2012 και 2015-2016 το μάθημα “Στρατιωτική Γεωγραφία”, και με βάση την νομοθεσία η ιδιότητα αυτή δεν επιτρέπει τη χρήση του τίτλου του καθηγητή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: pagenews.gr