Η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε θέση για τις δηλώσεις που έκανε ο Θοδωρής Δρίτσας. Με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα.  Με άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με τίτλο «Ποια δημοκρατία θέλουμε επιτέλους;», η βουλευτής της ΝΔ απαντά στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. «Ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ανερυθρίαστα τη ρητορική των τρομοκρατών ακολουθώντας κατά γράμμα την προσέγγισή τους. Χρωμάτισε πολιτικά τα θύματα υιοθετώντας την φασιστική αντίληψη ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω. Και προσέβαλε τους νεκρούς ακολουθώντας την πάγια τακτική των τρομοκρατών που συκοφαντούσαν τα θύματά τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Σκοτώνοντάς τα έτσι δυο φορές» σημειώνει η πρώην υπουργός και προσθέτει: «διαχώρισε, βέβαια, τον Παύλο Μπακογιάννη από όλους τους υπόλοιπους, επειδή, λέει, δεν ήταν δεξιός. ‘Αρα τι; Ο Μπακογιάννης ήταν ένα λάθος και οι άλλοι ήταν σωστό; Και ο Αξαρλιάν; Ξέρετε τα πολιτικά πιστεύω αυτού του 20χρονου παιδιού για να τον κατατάξετε; Φρίκη».

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη αναφέρεται στο φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ιταλία και στην υπεύθυνη στάση των πολιτικών κομμάτων που συνέβαλε καταλυτικά, ώστε, όπως υπογραμμίζει, η Ιταλία να κόψει εντελώς τους δεσμούς της με την τρομοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη στο ερώτημα γιατί υπάρχει ακόμα τρομοκρατία στην Ελλάδα, ενώ έχει τελειώσει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη απαντά: «διότι στην Ελλάδα η τρομοκρατία έχει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη: Σας κατηγορώ κύριε Δρίτσα

Επίσης αφού αναφέρει ότι τριάντα χρόνια δεν έχει κάνει ισοπεδωτικούς συμψηφισμούς, δεν έχει στοχοποιήσει πολιτικές δυνάμεις και δεν έχει αφήσει τα συναισθήματά της να υπερκαλύψουν την ευθύνη της ως πολίτη και ως πολιτικού, τονίζει: «σας κατηγορώ κ. Δρίτσα, και όποιον συμμερίζεται την λογική σας, ότι έχετε ευθύνη για τη συνέχιση της ανοχής στα φαινόμενα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα! Σας κατηγορώ γιατί με τις φασιστικές σας δηλώσεις προσβάλλατε νεκρούς! Σας κατηγορώ κυρίες και κύριοι του Σύριζα γιατί επιτρέψατε στην νεολαία σας να στοιχηθεί πίσω από το πανό «Γεννήθηκα την 17 Νοέμβρη», ταΐζοντας έτσι το τέρας του διχασμού για πολιτικό όφελος. Σας κατηγορώ, διότι κάποιοι, λίγοι ελπίζω, δίνετε πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία ή στην καλύτερη περίπτωση – την ανέχεστε».

Τέλος, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίσει το κόμμα του απομακρύνοντας και αποκόβοντάς το από αυτές τις λογικές. «Η σιωπή σας σήμερα αδικεί τη μεγάλη πλειονότητα των υποστηρικτών σας» υπογραμμίζει και προσθέτει: «κυρίως όμως σας καλώ να αποφασίσετε ποια δημοκρατία θέλετε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας. Ο εμφύλιος στην Ελλάδα τελείωσε. Στην σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή δημοκρατία μας δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του, ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά. Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr