Ντονμέζ: Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας τόνισε πως το τέταρτο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα έρευνες.

Ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πως πολύ σύντομα το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας θα βγει για νέες εξερευνήσεις στη θάλασσα, δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας δημοσιεύει βίντεο που ετοιμάστηκε για το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας που έφτασε στην Μερσίνα στις 19 Μαΐου.

Η προσθήκη στον στόλο μας αποτελεί μέρος της εθνικής πολιτικής για την προώθηση της τεχνολογίας και τη χρήση τοπικού εξοπλισμού για ενεργειακά έργα, είπε ο Ντονμέζ προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει θέσει την τεχνολογική της ανεξαρτησία ως βασικό στόχο παράλληλα με την ενεργειακή της ανεξαρτησία.

Οι στόχοι της Τουρκίας για την ενέργεια

Ο Ντονμέζ είπε ότι η χώρα του εργάζεται για να βάλει τη σφραγίδα του “Made In Turkiye” σε κάθε στάδιο της ενέργειας, από την παραγωγή έως την τεχνολογία. Σύμφωνα με την πολιτική αυτή, η Τουρκία έχει επενδύσει σε υποδομές και ανθρώπινους πόρους για να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή για να περιορίσει τις εισαγωγές, όπως αποδεικνύεται από τη διάδοση των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξήγησε ο Ντονμέζ. «Σήμερα, έχουμε εγχώρια παραγωγή τεχνολογίας σε ποσοστό 75% στην ηλιακή ενέργεια, 65% στην αιολική και βιομάζα και 55% στη γεωθερμική ενέργεια», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τοπική εγκατάσταση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό, με εξοικονόμηση 123 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (7,9 εκατομμύρια δολάρια) μέσω 113 έργων τοπικής προσαρμογής από το 2019. Η χώρα χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα τεχνολογίας στις γεωτρήσεις, την παραγωγή και τις υπεράκτιες εργασίες.

Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, η Τουρκία έχει δρομολογήσει μεγάλα ενεργειακά έργα για το 2023. Στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 10 γεωτρήσεις βαθέων υδάτων μέχρι στιγμής και οι εργασίες γεώτρησης συνεχίζονται στο ενδέκατο πηγάδι. Οι δοκιμές δείχνουν μέση ημερήσια παραγωγική ικανότητα τριών εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ανά πηγάδι, κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr