Έντονη κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την ότι «παρουσιάζει μια μαγική εικόνα της χώρας, δεν ακούει κανέναν και εμμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική της, ενώ η ελληνική κοινωνία ζει μια τραγωδία». «Στη μαγική εικόνα που έχετε παρουσιάσει με αριθμούς, δεν ακούτε κανέναν. Έχετε κλείσει τα αυτιά σας. Επιμένετε εμμονικά και ανάλγητα κοινωνικά να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τι συμβαίνει στη χώρα και στη κοινωνία.

Δεν βλέπετε τα στοιχεία για την εργασία, τις αμοιβές, τις 350 χιλιάδες εκκρεμούσες συντάξεις που είναι σαφώς περισσότερες από πέρυσι. Για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους. Μια δυστοπική κατάσταση. Η ελληνική κοινωνία ζει μια τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021. Ταυτόχρονα, ο κ. Βούτσης την κατηγόρησε ότι «θέλει να χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία και όχημα την πανδημία, για να περάσει μια σειρά από αντικοινωνικά μέτρα», ενώ επεσήμανε ότι «επιμένει σε μια πολιτική που οδηγεί επί τα χείρω τη χώρα».

«Η έκθεση Πισσαρίδη είναι η στρατηγική που εμπνέει τόσο το πρόγραμμα που καταθέσατε στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και η στρατηγική του κατατεθειμένου προϋπολογισμού. Είναι σαφές πως οδηγούμαστε σε σοβαρότατες επιπτώσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα επί τα χείρω σε εργασία, υγεία, παιδεία, δικαιώματα, ελαστικοποίηση της εργασίας, συμπίεση του κατώτατου μισθού, αποδυνάμωση των δημόσιων υποδομών, συρρίκνωση της παρέμβασης του κράτους: δηλαδή νέες ανισότητες», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Είναι επιλογή σας, μέσα από την πανδημία, να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο, όχι όμως με τη κοινωνία, αλλά μόνο με αυτούς που βρίσκονται ήδη στην αφετηρία και επηρεάζουν την πολιτική κατάσταση. Προωθείτε συστηματικά αυτό το συμβόλαιο και είναι εγκληματική η ευθύνη σας γιατί προσπαθείτε να περάσετε συγκεκριμένες αντικοινωνικές πολιτικές με πολύ μεγάλο κόστος και χωρίς κανένα κοινωνικό πρόσημο. Οι ευθύνες σας για τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ και για την αποτυχημένη στρατηγική σας για το δεύτερο κύμα είναι μεγάλες, και δε μιλάτε καν για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για αύξηση δημοσίων δαπανών. Με αυτήν την έννοια η ευθύνη σας είναι εγκληματική», ανέφερε. Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ακόμα ότι «στόχος της κυβέρνησης. μέσω του προϋπολογισμού, είναι να λυθούν τα χέρια της έτσι ώστε να περάσει συγκεκριμένες αντικοινωνικές πολιτικές με μεγάλο κόστος», ενώ εκτίμησε ότι «το κοινωνικό ζήτημα θα αναδειχθεί με δραματικό πρόσημο στη χώρα μας για το επόμενο διάστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr