Νίκος Παπαθανάσης: Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Μιλώντας κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ανέφερε τα εξής: «Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί σε μία συχνότητα, τη συχνότητα της στήριξης της επιχειρηματικότητας, διότι καταλαβαίνει πως μέσα από την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη θα περισσέψουν τα χρήματα και ο πλούτος που θα μπορέσει να μοιραστεί στους συμπολίτες μας που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Τι ανέφερε για τα σχέδια νόμου αναπτυξιακού χαρακτήρα

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διακυβέρνηση το 2019, έχουν περάσει περίπου 200 σχέδια νόμου που έγιναν νόμοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν κατ΄ ουσίαν αναπτυξιακό χαρακτήρα, και κυρίως, είχαν στόχο να μειώσουν και να εξαφανίσουν όσο είναι δυνατόν την γραφειοκρατία. Διότι κάθε διάταξη νόμου που επισπεύδει και απλοποιεί διαδικασίες, είναι και μία νίκη και μία επιτάχυνση σε ό,τι έχει σχέση με την ανάπτυξη της πατρίδας μας» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Για τις επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί

Σχετικά με τις επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο καιρό, σημείωσε: «Κάθε 100 άτομα, τα οποία προσλαμβάνονται από τεχνολογικούς πρωταθλητές, περίπου τα 20 άτομα είναι κυρίως νέοι Έλληνες και Ελληνίδες, που είχαν φύγει κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα επιλέγουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας, διότι οι δουλειές που τους προσφέρουν, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτές στο εξωτερικό. Δεν είναι ο μισθός, αλλά είναι το επίπεδο της εργασίας που θέλουν να πάρουν πίσω στην πατρίδα τους και να επιστρέψουν. Επομένως έχουμε μία αναστροφή του brain drain και κυρίως έχουμε ένα μήνυμα προς το εξωτερικό, ότι όταν εταιρείες έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει».

Για το νέο αναπτυξιακό

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε ότι «ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έρχεται για διαβούλευση, αλλά και ο νόμος περί δίκαιης, αναπτυξιακής μετάβασης, έρχονται μπροστά από το χρόνο που θα εφαρμοστούν, διότι θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2022», προσθέτοντας ότι «σχεδιάζουμε πολύ επιθετικά για το μέλλον και κυρίως αυτό το οποίο σχεδιάζουμε, είναι να δώσουμε κίνητρα, διευκολύνσεις και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr