Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο που ο Κύπρος Νικολαΐδης παρέχει στην παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που τον παρασημοφόρησε εξ ονόματος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Είναι ίσως ο πρώτος, και πιο γνωστός, καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στον πλανήτη. Έχει σώσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παιδιών. Έχει τιμήσει την Κύπρο, έχει τιμήσει τον ελληνισμό, έχει τιμήσει την Ελλάδα».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ακόμη πως «υπό την σκέπη της Hellenic Aid, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες».

«Έχουμε επιλέξει οκτώ χώρες, στις οποίες θα δημιουργηθούν ιατρεία εμβρυϊκής ιατρικής για να βοηθήσουμε τις μητέρες και τα παιδιά των χωρών αυτών. Και σε αυτά τα οκτώ ιατρεία, την κάλυψη της δαπάνης των οποίων έχει αναλάβει καθολικά το ίδρυμα του Κύπρου Νικολαΐδη, θα κυματίζει η ελληνική σημαία. Σαν τεκμήριο προσφοράς της πατρίδας μας και του Κύπρου Νικολαΐδη στην παγκόσμια κοινότητα», κατέληξε ο υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr