Νίκος Δένδιας: Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Συνασπισμού για το Σαχέλ, που αποτελεί πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Συνασπισμού για το Σαχέλ, που αποτελεί πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian.

Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και σταθερότητα

Στην παρέμβασή του ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η περιοχή αυτή να μετατραπεί σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την Βόρεια Αφρική, αλλά και την Ευρώπη. Παράλληλα, η εν λόγω περιοχή, μπορεί να αποτελέσει και πηγή ροών μετανάστευσης προς την Ευρώπη, δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αντοχές των χωρών της πρώτης γραμμής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στην παρέμβαση του, αναφέρθηκε επίσης στην ίδρυση Πρεσβείας στο Ντακάρ, στα εγκαίνια της οποίας παρέστη, μαζί με την ομόλογο του της Σενεγάλης Aïssata Tall Sall πριν από λίγες εβδομάδες. Ανέφερε επίσης ότι ο Πρέσβης στο Ντακάρ έχει οριστεί επίσης Ειδικός Απεσταλμένος της Ελλάδας για το Σαχέλ και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε συντονιστικές συναντήσεις. Η Ελλάδα συμμετέχει στην εκπαιδευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί (EUTM Mali).

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη για “Αφρικανικές λύσεις σε Αφρικανικά προβλήματα” και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την υποστήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλει η Αφρικανική Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr