Έντονη κριτική από τον Νίκο Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέκρινε την κυβέρνηση πως παλινωδεί με τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» καθώς υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, «τον τελευταίο μήνα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον, για να αποφύγουν το κλείσιμο της οικονομίας, προσαρμοζόμενες στις εξελίξεις.

Στον αντίποδα, για την ελληνική κυβέρνηση, οι αποφάσεις και ο χρόνος που τις λαμβάνει, καθορίζονται από το πολιτικό κόστος και τις εντυπώσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «εξαγγέλλονται μέτρα πριν τις γιορτές, τα οποία όμως ανακαλούνται με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, στην συνέχεια ανακοινώνονται νέα με την εφαρμογή τους να μετατίθεται κατά μία εβδομάδα και μόλις μία ημέρα μετά, προαναγγέλλεται η πιθανή επίσπευσή τους».

Τόνισε ότι «οι παλινωδίες αυτές είναι καταστροφικές για την εθνική προσπάθεια», και υπογράμμισε πως «η μη έγκαιρη αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα κρούσματα, εντείνοντας την πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δεν έχει ενισχυθεί αναλόγως αλλά και στο εκ των πραγμάτων πάγωμα της οικονομίας».

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσιόδρα και νέα μέτρα στο τραπέζι

Ιδιαίτερης κρισιμότητας θα είναι η συνάντηση που θα έχει το πρωί της Τετάρτης, στις 9:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, κατεγράφησαν 21.657 νέα κρούσματα, 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 635 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ιδιαίτερης κρισιμότητας θα είναι η συνάντηση που θα έχει το πρωί της Τετάρτης, στις 9:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, κατεγράφησαν 21.657 νέα κρούσματα, 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 635 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr