Το πρώτο κουδούνι για τους μικρούς μαθητές χτυπάει αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη η συζήτηση για το αν και πότε θα λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Οι ειδικοί φαίνονται ακόμα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουν περισσότερα επιδημιολογικά δεδομένα. Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε την πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και των ειδικών να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ Λυκείου που σε λίγους μήνες θα δώσει πανελλήνιες εξετάσεις.

Ωστόσο όπως ανέφερε η υπουργός σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ ακόμα κι αν δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί θα χρειαστεί να λυθεί ο γρίφος των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και δεν θα μπορέσουν να συνδυάσουν την τηλεκπαίδευση με τη διά ζώσης διδασκαλία.

Για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» δήλωσε η υπουργός για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. Η εκπαιδευτική κοινότητα συνέβαλε καθοριστικά για να έχουμε τόσο καλή τήρηση των μέτρων, είπε η υπουργός και υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω.

Επίσης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν με το άνοιγμα των σχολείων.

  • Συγκεκριμένα, για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου.
  • Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά.
  • Για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.
  • Παράλληλα, έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ covid.

Τι είπε για την Γ΄Λυκείου

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κα Κεραμέως τονίζοντας ότι εξετάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται.» Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή κάνουν τηλεκπαίδευση όλα τα γυμνάσια και λύκεια.

Ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος εξήγησε ότι η πρωτοβάθμια είναι χαμηλότερου ρίσκου μεταδοτικότητας και για αυτό ανοίγει πρώτη. «Η Γ’ Λυκείου έχει ανάγκες. Η επιτροπή συζητάει εκτεταμένα.»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου συμπλήρωσε η υπουργός. Ερωτηθείσα για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κα δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr