Η πρόσφατη τηλεμαχία των υποψηφίων προεδρών του ΠΑΣΟΚ έφερε στο προσκήνιο τη σοβαρότητα και την πολυφωνία του κόμματος, σε μια περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Οι έξι υποψήφιοι, με τη διάθεση να συμμετάσχουν σε μια απευθείας αντιπαράθεση, προσπάθησαν να αναδείξουν τη δυναμική τους και να ενθαρρύνουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές.
Το ντιμπέιτ ήταν σημαντικό για την πολιτική στρατηγική των υποψηφίων, καθώς όλοι προσπάθησαν να διασφαλίσουν θετική εικόνα για την υποψηφιότητά τους. Μετά τη συζήτηση, κάθε στρατόπεδο εξέφρασε την επιθυμία να επικεντρωθεί στα θετικά στοιχεία της εμφάνισης του εκάστοτε υποψηφίου, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τυχόν παραλείψεις ή αδυναμίες.
Αν και ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος, οι υπόλοιποι υποψήφιοι επιχείρησαν να υπερβούν τα υπάρχοντα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ο Χάρης Δούκας, που διατηρεί θέση στη δεύτερη θέση, κατάφερε να απαντήσει στις προσωπικές επιθέσεις, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ανέδειξε την πολιτική της επάρκεια, παρά την κριτική που δέχτηκε για την απουσία της από τα πολιτικά δρώμενα.
Ο Παύλος Γερουλάνος προσέγγισε την αντιπαράθεση με αυτοπεποίθηση, αν και η κριτική του αφορούσε κυρίως την Αννα Διαμαντοπούλου. Την ίδια στιγμή, οι Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου κέρδισαν έδαφος μέσω της ισότιμης παρουσίασης των θέσεών τους, επιτιθέμενοι στα φαβορί Ανδρουλάκη και Δούκα.
Η προσπάθεια για διεύρυνση της πολιτικής επιρροής συνεχίζεται και κανένας υποψήφιος δεν φάνηκε να απομακρύνεται από το αρχικά καθορισμένο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του. Το ερώτημα παραμένει αν κάποιοι από αυτούς θα καταφέρουν τελικά να αλλάξουν τη δυναμική των δημοσκοπήσεων και να επηρεάσουν την τελική σειρά των υποψηφίων.
Πηγή: tanea.gr