Ένα ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα ανοιχτά της Πύλου

Ένα ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα ανοιχτά της Πύλου, με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων να έχει ενημερώσει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνα και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας που παρακολουθεί το ταξίδι του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το σκάφος βρίσκεται 100 μίλια βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας. Το σκάφος είναι πολύ κοντά στα όριο της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας, απέχει μόλις 16 μίλια, παρόλα αυτά βρίσκεται στο δικό μας πεδίο έρευνας και διάσωσης.

Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν την κατάσταση. Προς το παρόν το σκάφος δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου, και πλέει κανονικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο. 

«Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων» σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε. 

Πηγή: pagenews.gr