Αίτηση για ταξιδιωτική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά θα μπορούν να υποβάλλουν οι νέοι στο πλαίσιο DiscoverEU.

Ο νέος γύρος αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 12:00 και λήγει την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 12:00. Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απευθύνεται σε αιτούντες ηλικίας 18 ετών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα. Για να κερδίσουν ένα εισιτήριο τρένου, οι 18χρονοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Ευρωπαϊκή Πύλη για τη Νεολαία και να απαντήσουν σε πέντε ερωτήσεις και σε μία ισοβαθμία.

Δεδομένου ότι το DiscoverEU αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ , μπορούν επίσης να λάβουν μέρος ενδιαφερόμενοι από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Όπως και στον τελευταίο γύρο, οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την εκπτωτική κάρτα με περισσότερες από 40.000 εκπτώσεις σε δημόσια μέσα μεταφοράς, πολιτισμό, διαμονή, φαγητό, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες σε όλες τις επιλέξιμες χώρες.

Πηγή: pagenews.gr