Την  ένταξη 3.500 επιπλέον νέων αγροτών στο πρόγραμμα “Νέοι Αγρότες” αποφάσισε η ηγεσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του υφυπουργού Γιώργου Στύλιου “η ένταξη και νέων παραγωγών στο πρόγραμμα θα βοηθήσει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, δηλαδή, να ασχοληθούν με τον αγροτικό κλάδο.

Ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε στη διαδικασία του προγράμματος επισημαίνοντας ότι “ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση με τις ενστάσεις και τις αξιολογήσεις για το τρέχον πρόγραμμα Νέων Γεωργών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, 10.500 αγρότες έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα και πληρωθεί την πρώτη δόση από το συνολικό πριμ των 35.000-40.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενταχτούν ακόμα 3.500 γεωργοί και να φθάσουν τους 14.000.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης,, οι 3.500 αυτοί παραγωγοί που θα ενταχτούν στο πρόγραμμα, θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες την πρώτη δόση, που αγγίζει στο σύνολό της τα 90 εκατ. ευρώ.

Για Νοέμβριο τα καινούργια Σχέδια Βελτίωσης

Μέσα στο Νοέμβριο, τοποθέτησε εξάλλου χρονικά, ο αρμόδιος υφυπουργός και το άνοιγμα των σχεδίων βελτίωσης, τα οποία θα έχουν συνολικό μπάτζετ 230 εκατ. ευρώ, δίνοντας επιδότηση για πρώτη φορά και για αγορά όμορων αγροτεμαχίων από παραγωγούς, με σκοπό να μεγαλώσει ο πολυτεμαχισμένος κλήρος της χώρας

Πηγή: pagenews.gr