Τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημέρωσε και για τις περιοχές που μπήκαν σε αυστηρό lockdown. Σε μια μέρα που και πάλι τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι ήταν στα ύψη, δεν θα μπορούσε να αποφασιστεί κάτι άλλο από την ήπια χαλάρωση των μέτρων και όχι άρση του lockdown.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν ότι θα υπάρχει δυνατότητα για μαζικά δωρεάν self rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, τα οποία θα είναι άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία. Από τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να προμηθεύεται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα, το οποίο θα κάνει μόνος του στο σπίτι. Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. 

Νέα μέτρα: Τι ειπώθηκε για την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση

Σε απάντηση του στην κριτική για «παλινωδίες» της κυβέρνησης και στο γεγονός ότι παρά το lockdown τα κρούσματα ξεπέρασαν ακόμα και τα 3.500, ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι τα μέτρα δουλεύουν, ωστόσο υπάρχουν νέες μεταλλάξεις, ο κόσμος έχει κουραστεί, και η κινητικότητα είναι αυξημένη, οδηγώντας σε μη τήρηση των μέτρων και συγκεντρώσεις σε σπίτια και πορείες.

Επισήμανε, ακόμα, ότι η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η βρετανική μετάλλαξη είναι από 43%-90% πιο μεταδοτική.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «επιβάλλεται να δώσουμε μικρές ανάσες ελευθερίας σε κάποιες δραστηριότητες για να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση στα μέτρα».

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τον κωδικό 6

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τον κωδικό 6

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είναι τα εξής:

  • Επέκταση ωραρίου μετακίνησης έως 9μ.μ. όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια
  •  Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων
  • Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Νέα μέτρα: Δείτε την ενημέρωση εδώ

  • Δείτε όλα τα νέα μέτρα πατώντας εδώ

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α, ηλικίας από 60 ετών και άνω, και τον Μάιο η ευπαθή ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Σκέρτσος απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr