Πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού που πήγε για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για τα κυβερνητικά μέρτα.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο Open έκανε αναφορά στα μέτρα τόσο για τον περιορισμό δραστηριοτήτων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, όσο και για τα μέτρα στήριξης στους πληττόμενους κλάδους από τα νέα μέτρα που έχει εκπονήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιτροπή των ειδικών για την πανδημία.

Ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για τους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο, καθώς «σε κάθε φυσική καταστροφή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα. Θα τα ανακοινώσει για τη Σάμο ο πρωθυπουργός».

Ο υπουργός επισήμανε ακόμα ότι θα ληφθούν μέτρα «για τη δημόσια υγεία και για τη στήριξη επιχειρήσεων κι εργαζόμενων. Τα μέτρα στήριξης θα αφορούν στις περιοχές που πλήττονται από τα μέτρα της πανδημίας.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει για το αν θα δοθεί και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή μέσα στο 2021 για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις επεσήμανε ότι η «κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ανακοινώνει μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος της πανδημίας. Εχουμε δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στην επιδότηση θέρμανσης για εξωτερικούς χώρους είπε ότι υπάρχει στα σκαριά πρόγραμμα «που ετοιμάζει το υπουργείο και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας» προσθέτοντας ότι πρόκειται για «οριζόντιο μέτρο, όπου λειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικό χώρο».

Αποκάλυψε επίσης ότι εξετάζεται σοβαρά το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την επιδότηση κενών θέσεων σε θέατρα και κινηματογράφους. Για τις μειώσεις ενοικίων παραδέχτηκε ότι η «εθελοντική δεν δούλεψε πολύ. Η υποχρεωτική του 40% βοήθησε τις επιχειρήσεις».

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει εστίαση και τουρισμό «με συνεχή μέτρα» και μετά το τέλος της πανδημίας θα αξιολογήσουμε την κατάσταση».

Να σημειώσουμε ότιο  Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 (όπου έχουν ήδη κλείσει) και στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, με εξαίρεση το Take Away και το Delivery.

Επίσης, στις ίδιες περιοχές αναμένεται να κατεβάσουν ρολά γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, κινηματογράφοι και θέατρα και άλλες ψυχαγωγικές, ως επί το πλείστον, δραστηριότητες που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr