Ο κορωνοϊός «αλωνίζει» και νέα μέτρα ανακοινώθηκαν με αποτέλεσμα διάφορες περιοχές να μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» από σήμερα. Επίσης, καθοριστικές για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι οι επόμενες ημέρες, καθώς αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα, μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση της πίεσης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Yγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Πότε πάμε σε αποκλιμάκωση;

Ο κύριος Κικίλιας εξήγησε ότι «οι επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα δείξουν αν υπάρχει σταθεροποίηση και μπορούμε να πάμε σε αποκλιμάκωση», γεγονός που σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη κατάσταση. «Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «ο καλύτερος καιρός που επικρατεί στη χώρα, τα περισσότερα εμβόλια και τεστ, θα βοηθήσουν ώστε σύντομα να πάμε επιστροφή στην κανονικότητα». Όπως είπε, η χθεσινή και η προχθεσινή νύχτα κύλησαν καλύτερα στα νοσοκομεία.

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Τα self test είναι ένα ακόμη εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας

Επίσης, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους υγειονομικούς για τη «συγκλονιστική» όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθειά τους και τόνισε το εξής: «Κάνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όποια μέσα μπορούμε». Μιλώντας για το εμβόλιο ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο πιο εύκολα φτάνουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας. «Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο έχουν γίνει πάνω από ενάμιση εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα μας, ενώ τον Απρίλιο σε ένα μόνο μήνα περιμένουμε να γίνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα προσωπικά τεστ, δηλαδή στα self test, είπε ότι η χρήση τους «είναι ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στα μοριακά και στα γρήγορα τεστ». Τέλος, ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετική σχέση του υπουργείου με τους φαρμακοποιούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την στάση τους στην πανδημία και κατέληξε λέγοντας ότι «στην αρχή αυτής της περιπέτειας ξεκινήσαμε με 800 μοριακά τεστ την ημέρα και σήμερα γίνονται 55.000 με 60.000 μοριακά και γρήγορα τεστ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr