Νέα μέτρα: Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και πολιτισμό.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων σε εστίαση και πολιτισμό.

Tηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο την στήριξη των εργαζομένων που απασχολούνται σε κλάδους που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Εργασίας για το πότε και πως θα ξεκινήσουν τα μέτρα στήριξης.

Τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι

Σε ισχύ αναμένεται να τεθεί το μέτρο των αναστολών σε εργαζομένους σε κέντρα διασκέδασης και μουσικές σκηνές, ύψους 534 ευρώ. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα ανακοίνωσε αλλαγές στις πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που ωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο μέτρο την περίοδο της πανδημίας.

Απεργία Εστίασης

Τι ισχύει με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει από τη μια πίστωση χρόνου για την καταβολή της πρώτης δόσης και από την άλλη μια επιπλέον έκπτωση 15% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής. Η πληρωμή της πρώτης από τις 60 άτοκες δόσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, μετατέθηκε για τις 30 Ιουνίου 2022 ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε η πρώτη δόση να εξοφληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2021.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την εφάπαξ καταβολή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για την οποία δόθηκε η δυνατότητα να γίνει έως τις 31 Μαρτίου 2022 αντί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου που προβλεπόταν αρχικά.

Ποιοι περιορισμοί τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr