Νέα μέτρα: Από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι εμβολιασμένοι επανέρχονται στην κανονικότητα, καθώς δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, τα οποία θα ισχύουν από το Σάββατο 09/10. Το νέο πακέτο περιέχει, όπως είχε εξαγγελθεί, αρκετά προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί, ενώ αναμένονται και άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Την ίδια ώρα την Τετάρτη από τα συνολικά  2.331 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 436  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 409.

Πιο συγκεκριμένα, η βασική αλλαγή που ανακοινώθηκε είναι πως στους χώρους με εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, εκτός από την χρήση μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο. Την ίδια στιγμή, στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

Αυστηρό πλαίσιο για ανεμβολίαστους

Αν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν να έχουν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους, τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους πελάτες, τότε ισχύουν οι αυστηροί περιορισμοί για μάσκες, αποστάσεις αλλά και απαγόρευση χορού.

Παρ’ όλα αυτά για τους εργαζόμενους στην εστίαση δεν υπάρχει επί του παρόντος υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Θα πρέπει όμως να φορούν μάσκες και τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα rapid test και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ελευθερία των εμβολιασμένων, να λειτουργήσει ως κίνητρο, για τους ανεμβολίαστους, που αυτομάτως θέτουν εαυτούς εκτός διασκέδασης.

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από το Σάββατο 09/10 και για 15 ημέρες, οπότε και η επιτροπή θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα.

Τέλος τα τοπικά lockdown

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη το τέλος των lockdown, ακόμα και των τοπικών.

Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύει πλέον, ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται συνεχώς, ενώ οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στην κανονικότητα που υπήρχε προ κορονοϊού.

Τα μέτρα που καταργούνται:

  • απαγόρευση στη μουσική,
  • απαγόρευση στον χορό,
  • περιορισμός στο ωράριο,
  • τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr