Από πολεμικό τυφέκιο, πιθανότατα καλάσνικοφ, είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από αστυνομικές πηγές.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο είναι διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε θα ρίξει η βαλλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει, εκτός από τον τύπο του όπλου και το αν έχει εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις ή αν έχει δηλωθεί κάτοχος. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει αναφερθεί ότι οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές εναντίον τον ειδικών φρουρών, φαίνεται ότι ενδεχομένως, στόχος τους δεν ήταν απλά να εκφοβίσουν.

Το χρονικό της επίθεσης

Περίπου δέκα λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είδαν δύο ύποπτα άτομα, που φορούσαν full-face, πάνω σε μοτοσυκλέτα. Πυροβολισμοί με πολεμικό όπλο εναντίον ειδικών φρουρών της ΔΙ.ΑΣ στη Ν. Ερυθραία

Οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, τότε οι επιβαίνοντες στη μηχανή, πυροβόλησαν εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή φθορές, ενώ στο σημείο των πυροβολισμών βρέθηκαν 3 κάλυκες Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, ο οποίος μίλησε στον Θέμα 104,6, οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών. «Δεν ρίξανε στον αέρα να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα εναντίων των συναδέρφων μου», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr